ЧЕТВЪРТИ ЕТАП ОТ НАЦИОНАЛНАТА АНТИСПИН КАМПАНИЯ ЗА ПЕРИОДА ОТ 14.08- 31.08. 2023 г.

 

      Във връзка с традиционния четвърти етап от Националната лятна АНТИСПИН кампания в периода от 14.08- 31.08.2023 г.  и с цел привличане вниманието на обществото  към проблема СПИН  и повишаване на информираността за начините на предаване и на предпазване от ХИВ,  предоставяме информация за планираните дейности и кампании, организирани от РЗИ  Пловдив:

 

  1. Провеждане на обучение сред младежи от Български младежки червен кръст – Пловдив на тема: „ХИВ/СПИН - ЗНАЕМ ЛИ ДОСТАТЪЧНО?"  Видеопрожекция на късометражен филм „Като насън“. Разпространение на здравно-образователни материали.

 

  1. Обучение сред деца от Комплекс за социални услуги „Олга Скобелева“, гр. Пловдив на тема: „Същност и превенция на ХИВ/СПИН и начини за предаване на вируса“.

 

  1. Дискусия сред жители на район „Източен“, гр. Пловдив, съвместно със здравен медиатор на теми „Ранна и нежелана бременност и превенция на ранните бракове“ и „ХИВ/СПИН- симптоми, диагностика и превенция“.  Видеопрожекция на късометражен филм за превенция на ранни бракове и предпазване от ранна и нежелана бременност.

 

  1. Разпространение на здравно-информационни материали в централната градска част, ромски квартали и лечебни заведения.

 

  Кабинетът за анонимно и безплатно консултиране и изследване на СПИН в РЗИ- Пловдив, ул. „ Перущица“ № 1, южно крило, ет.1 ще работи всеки делничен ден от 09.00 до 16.00 ч.