Конкурс във връзка със Световния ден без тютюнопушене

Във връзка със Световния ден без тютюнопушене – 31-ви май бе проведен конкурс за рисунка на тема „Вредата от тютюнопушенето“ сред ученици от ОУ „Константин Величков“, гр. Пловдив. Организатори бяха РЗИ ПЛОВДИВ и Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към район „Южен“, община Пловдив.

Целта на конкурса беше да насърчи здравословния начин на живот сред учениците, без цигарен дим около тях, които пък със своите рисунки да ангажират общественото внимание към здравето на децата и опасностите от тютюнопушенето в млада възраст.

Творбите се разгледаха от комисия, която отличи рисунки за първо, второ, трето място от двете възрастови групи - ученици от V – VII клас и ученици от VIII – XII клас и определи победителите в конкурса.

Учениците спечелили двете първи места бяха наградени с гривни FIT TRACK 1900, наръчник по рисуване на портрети и акварелни боички. Учениците заели второ място бяха наградени с дискове с късометражен филм „Невидимият“ и „Денят на Яна“, скицник и боички за рисуване. За третите места бяха подсигурени скицници, рамки за снимки и акварелни бои за рисуване. На всички останали участници бяха връчени грамоти за участие.